VANJSKE ROLETNE

Roletne su jedna od najboljih zaštita unutrašnjosti vaše kuće od sunca kao i neželjenih pogleda.

Dok se roletne smatraju elementom stambene arhitekture, žaluzine se češće postavljaju u poslovnim prostorima, iako u praksi nema pravila. Roletne svojom postavom sa spoljašnje strane prozora obezbjeđuju vazdušni sloj i cirkulaciju vazduha sa spoljašnje strane, što znači da će biti ostvaren maksimalan efekat u smislu toplinske zaštite, pa će i unutrašnji prostor biti puno ugodniji za boravak.

Osim toga, roletne obezbjeđuju i zvučnu izolaciju prostora u određenoj količini. Prednost roletni je i u mogućnosti električnog daljinskog upravljanja, što značajno podiže standard, te mogućnost potpunog zamračenja prostora. Oblik kutija za roletne je različit, a prema vrsti ugradnje mogu biti unutrašnje, spoljašnje i podžbukne. Danas se sve češće koriste podžbukne, jer nemaju veliki uticaj na izgled fasade, te izgledaju jednostavnije i modernije. Roletne se najčešće izrađuju od PVC-a ili aluminijuma, a u obje verzije su praktične za održavanje.

Roletne su, po mišljenju mnogih, najbolja zaštita unutrašnjosti Vašeg doma od sunca i neželjenih pogleda. Vodite računa da će svjetlosni otvor koji vidite prilikom gradnje biti umanjen i za širinu okvira i krila.

U našoj ponudi nalaze se moderne roletne. Kupci mogu birati između standardnih i vanjskih roletni, koje je moguće ugraditi naknadno, na već montirane prozore.

Unutrašnje roletne na prozore se ugrađuju prilikom proizvodnje i na objekt se montiraju istovremeno s prozorima. Ovaj model roletni ne može se montirati naknadno. Stoga je odluku želite li prozore s roletnama ili bez njih potrebno donijeti prije gradnje kuće.

Prilikom gradnje treba predvidjeti i prostor za kutiju za roletne, kako prozori ne bi ispali premali.

ZAINTERESOVANI STE ZA UGRADNJU PVC ILI ALUMINIJSKE STOLARIJE?

Obratite nam se - spremni smo odgovoriti na svako vaše pitanje

JIB: 4400752750001

Kontaktirajte nas

Frigomehanika d.o.o. 
Za proizvodnju, građevinarstvo i usluge
Adresa: Ive Andrića 9
79220 Novi Grad, BiH
Mob tel: +387/65/514-565
Tel: +387/52/720-840
Fax: +387/52/720-841
info@frigomehanika.com, frigom@teol.net
Radno vrijeme od 08:00 do 15:00 h (PON-PET)   Od 08:00 do 13:00 h (SUB)

Privacy Policy      Terms and Conditions

Copyright © 2020 | Frigomehanika d.o.o. All rights reserved.