ALUMINIJSKI PROZORI I VRATA

Prozori od aluminijumskih profila sa prekinutim toplotnim mostom takođe su vrlo kvalitetni prozori, ali se od PVC prozora razlikuju po izolaciji. U stvari, PVC kao materijal je izolator, a aluminijum je provodnik, pa je PVC traka ugrađena u aluminijumski profil radi poboljšanja izolacionih svojstava.

Naš savjet: instalirati u poslovne prostore, toalete, ulaze, velike otvore.

Prvo pitanje koje si postavljate prilikom zamjene spoljne stolarije je koji materijal odabrati. S obzirom na to da je moguće birati između tradicionalnog drveta, modernog aluminijuma i sveprisutnog PVC-a (polivinilhlorida), evo nekoliko činjenica koje treba da znate koji STO-AL predlaže proizvođač čiji su proizvodi napravljeni od sva tri elementa.

Najbolju izolaciju svog prostora postići ćete PVC-om, jer je sama plastika izolacioni materijal čiji je faktor toplotne provodljivosti k = 1,1, što bi značilo da kod ovog proizvoda u hladnim mesecima dolazi do minimalnih gubitaka toplote spolja i sprečava ulazak. vrućina leti. Sami PVC prozori su iznutra ojačani ojačanjima od pocinkovanog čelika zbog svoje fizičke čvrstoće i kao takvi laki za održavanje. Zaptivanje se vrši sivim zaptivkama za slike koje se nalaze na štapu i krilu i sposobne su da podnesu toplotne naprezanja pod uticajem vremenskih atmosfera jer su otporne na zavarivanje PVC profila koji se odvija na 240 stepeni Celzijusa. Izgled stolarije možete definisati sa preko dvadeset boja i dekora.

Aluminijumski prozori imaju nešto lošija izolaciona svojstva jer je aluminijum provodnik koji provodi toplotu i hladnoću tako da aluminijumski prozori koji imaju isprekidani toplotni most imaju koeficijent k = 2,8. NJihova proizvodnja je nešto jednostavnija jer nema zavarivanja spojeva, što može biti prednost u slučaju mogućih oštećenja, što je u tom slučaju lakše popraviti. Izbor boja i dekora je mnogo veći u odnosu na PVC prozore i vrata, a zbog težine i fizičkih ili mehaničkih svojstava moguće je napraviti veće otvore u odnosu na PVC. Preporuka za stambene zgrade je ulazak u same zgrade, prozori na stepeništu i vrata u podrumu su od aluminijuma koji ne mora da ima isprekidani toplotni most, pa je samim tim i njegova cijena prihvatljivija.

Drvo kao tradicionalni materijal gubi bitku sa PVC-om i aluminijumom, posebno u više stambenih zgrada, jer zahtjeva veću njegu i održavanje.

Aluminijumska ulazna vrata izrađena su od profila sa prekinutim toplotnim mostom, širine profila 50, 65 ili 85 mm. Masivan dizajn i čvrstoća materijala garantuju stabilnost, trajnost i besprekornu funkcionalnost vrata.

Sva naša vrata su izrađena od najmasivnijih profila i kvalitetne armature renomiranih proizvođača.

Vrata mogu biti opremljena sledećom opremom:

– INOKS ručka umesto standardne (sa obe strane, ili samo sa spoljne strane)

– brava sa tri tačke zaključavanja

– hidraulična mašina za zatvaranje vrata

Način otvaranja i izgled vaših ALU ulaznih vrata birate od osnovnih modela do vrata ispunjenih ukrasnim pločama.

Svaka zgrada ima ulazna vrata koja, osim što garantuju sigurnost, ističu i ličnost osobe, odnosno ljudi koji žive iza tih vrata. Izrazite toplinu svog doma izborom vrata iz našeg širokog asortimana!

ZAINTERESOVANI STE ZA UGRADNJU PVC ILI ALUMINIJSKE STOLARIJE?

Obratite nam se - spremni smo odgovoriti na svako vaše pitanje

JIB: 4400752750001

Kontaktirajte nas

Frigomehanika d.o.o. 
Za proizvodnju, građevinarstvo i usluge
Adresa: Ive Andrića 9
79220 Novi Grad, BiH
Mob tel: +387/65/514-565
Tel: +387/52/720-840
Fax: +387/52/720-841
info@frigomehanika.com, frigom@teol.net
Radno vrijeme od 08:00 do 15:00 h (PON-PET)   Od 08:00 do 13:00 h (SUB)

Privacy Policy      Terms and Conditions

Copyright © 2020 | Frigomehanika d.o.o. All rights reserved.