UGRADNJA ALUMINIJSKE STOLARIJE

Odabir pravih prozora i vrata, kad su stari istrošeni i ne izvršavaju svoju ulogu kako bi trebali, najvažnija je odluka koju donosite za svoj dom. Aluminijska stolarija je vaš izbor, jer ste shvatili sve njene prednosti, od estetske do toplinske izolacije. Ono što bi vas sljedeće moglo zanimati je kako izgleda ugradnja aluminijske stolarije?

Alu prozori nemaju konkurenciju što se tiče estetike. Iako je PVC stolarija izvrstan izbor, aluminijska stolarija omogućuje vam odabir u većem rasponu boja i stoga se lakše uklapa u bilo koji prostor.

 Alu prozori bolji su toplinski izolator u odnosu na na pr. drveni prozori. Ugradnja aluminijske stolarije omogućit će vam da ne razmišljate o životnom vijeku, jer aluminijski prozori, pogotovo ako su plastificirani, s vremenom nisu podložni promjenama. Stoga su, kada je riječ o aluminijskoj stolariji, cijene malo veće, ali svaki uloženi dinar će se isplatiti, to je nešto iza čega stojimo beskompromisno.

Kako izgleda ugradnja aluminijske stolarije?

Aluminijska stolarija, kao i PVC stolarija učvršćuju se tijekom ugradnje drvenim klinovima. U ovom je procesu važno osigurati vodoravno i horizontalno postavljanje.

 Ugrađeni otvor mora biti dva centimetra manji u odnosu na širinu i visinu zidanog otvora. Također, aluminijski prozori točno su centrirani s jednim centimetrom zračnog zazora u odnosu na zidni otvor sa svake strane. Praznine su važne kako bi se nakon centriranja mogle ispuniti pjenom. To omogućuje kvalitetu toplinske i zvučne izolacije. Tijekom ovog postupka pazimo da ne uništimo sve one izolacijske vrijednosti aluminijskih prozora i vrata.

Zašto je važan taj jedan centimetar?

Postavljanje aluminijske stolarije mora omogućiti prostor između građevinskog otvora i veličine prozora kako bi se prozor mogao nesmetano širiti i sužavati zbog temperaturnih promjena. Upravo to dopušta materijal korišten tijekom instalacije.

 Ako veličina prozora nije primjerena u odnosu na veličinu građevinskog otvora ili prozor nije dobro centriran, zbog promjena temperature mogu se pojaviti funkcionalni problemi (poteškoće u otvaranju ili zatvaranju, a u drastičnim slučajevima čak i zbog pucanja zaliha).

 Propisi kojih se strogo pridržavamo kako bismo spriječili prodor vlage, vode i prašine između zidanog otvora i prozora. Ovi se propisi i zahtjevi lako ispunjavaju, koristeći visokokvalitetni silikonski kit. Stabilan je na različitim temperaturama zbog fleksibilnosti kojom omogućuje dobro brtvljenje, ali i dovoljno istezanje i skupljanje aluminijskih prozora i vrata.

 Ako su svi ovi uvjeti zadovoljeni, aluminijska stolarija pružit će visok stupanj toplinske izolacije, a dugovječnost će vas iznenaditi. Osim što ima moderan dizajn i laganu konstrukciju, jednostavan je za održavanje i može se koristiti u svim prostorima i svim vrstama zgrada.

 Mi smo tim koji će od vašeg doma, radnog mjesta ili bilo kojeg prostora napraviti oazu mira i tišine uz dobru toplinsku izolaciju i estetski zavidnu ljepotu. Što se tiče aluminijske stolarije, kratkoročno su važne cijene, jer s godinama ćete je zamijeniti i zaboraviti, a ostat će vam da uživate i divite se ljepoti koju ste svojom odlukom stvorili. Aluminijska stolarija odluka je koju donosim jednom u životu!

ZAINTERESOVANI STE ZA UGRADNJU PVC ILI ALUMINIJSKE STOLARIJE?

Obratite nam se - spremni smo odgovoriti na svako vaše pitanje

JIB: 4400752750001

Kontaktirajte nas

Frigomehanika d.o.o. 
Za proizvodnju, građevinarstvo i usluge
Adresa: Ive Andrića 9
79220 Novi Grad, BiH
Mob tel: +387/65/514-565
Tel: +387/52/720-840
Fax: +387/52/720-841
info@frigomehanika.com, frigom@teol.net
Radno vrijeme od 08:00 do 15:00 h (PON-PET)   Od 08:00 do 13:00 h (SUB)

Privacy Policy      Terms and Conditions

Copyright © 2020 | Frigomehanika d.o.o. All rights reserved.